- انتشار در : یکشنبه 22 تیر 1399
- بازدید : 11
هوای تابستانی
اختلال عاطفی(خلقی) فصلی معمولاً با افسردگی زمستانی در ارتباط است و حدود پنج درصد آمریکاییها از این اختلال رنج میبرند. اما کمتر از یک درصد از این افراد، این فرم از افسردگی را در فصل تابستان نیز تجربه میکنند.
روانپزشک و پروفسور دانشگاه علوم پزشکی اورگان در پورتلند، دکتر آلفرد لوی میگوید: افسردگی تابستانی، زمانی بروز میکند که تنظیم بدن با هوای گرم به تاخیر میافتد
سیگار کشیدن
اثبات شده است که نیکوتین بر فعالیت انتقالدهنده عصبی در مغز تأثیر میگذارد، که نتیجه آن بالا رفتن سطح دوپامین و سروتونین است (یعنی همان کاری که داروهای ضد افسردگی انجام میدهند). توضیح بالا میتواند طبیعت اعتیادآور مواد مخدر، و نوسانات خلق ناشی از ترک مواد را توضیح دهد، و اینکه چرا افسردگی با ترک سیگار همراه است.
اختلال در کارکرد غده تیروئید
هنگامی که غده تیروئید، به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمیکند، اختلال کمکاری تیروئید ایجاد میشود که افسردگی یکی از علائم آن است. یکی از وظایف اصلی هورمون تیروئید، تنظیم سطح سروتونین است. اگر علائم جدید افسردگی، به خصوص که با حساسیت به سرما، یبوست و خستگی همراه باشد را تجربه میکنید، برای اطمینان آزمایش تیروئید بدهید. کم کاری تیروئید با دارو قابل درمان است.
خواب بیکیفیت
کمبود خواب، علاوه بر تحریکپذیری میتواند منجر به افزایش خطر افسردگی شود. مطالعهایی در سال ۲۰۱۷ نشان داد که کمبود خواب باعث میشود بدن نتواند سلولهای مغزی را تولید/تنظیم مجدد کند، و این باعث توقف عملکرد خوب مغز میشود. این توقف یک دلیل از دلایل بسیاری است که منجر به افسردگی میشود.
تعدادی از مطالعات نشان دادهاند که صرف زمان زیاد در فضای مجازی با افسردگی، به ویژه در نوجوانان و کودکان همراه است. محققان همچنین ذکر کردند که هنوز مشخص نشده است که استفاده بیش از حد از اینترنت منجر به افسردگی میشود یا اینکه افراد افسرده بیشتر از اینترنت استفاده میکنند.
زمانیکه اتفاقاتی مانند یک برنامهتلویزیونی، فیلم چند قسمتی و ... به پایان برسد، میتواند باعث افسردگی در بعضی افراد شود.
مطالعهای نشان داده است که افراد شهری، در مقایسه با افراد روستایی، 39 درصد بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات خلقی هستند.
میزان افسردگی نیز در افراد شهری و روستایی متفاوت است. برخی کشورهای مرفه نرخ بالاتری از افسردگی را نسبت به کشورهای کم درآمد گزارش دادهاند.
همچنین زندگی کردن در ارتفاعات نیز در افسردگی نقش دارد، و خطر خودکشی را بالا میبرد.
وجود تعداد زیادی گزینه برای انتخاب، در بعضی افراد منجر به بررسی بیش از حد و کمالگرایی میشود که با افسردگی در ارتباط است.
اسیدهای چرب امگا ۳، که باعث تنظیم سطح سروتونین میشوند، و مصرف کم آن میتواند باعث خطر بالای ابتلا به افسردگی شود. دستکم، یک مطالعه نشان داده است که مصرف امگا ۳ به بهبود افسردگی در مبتلایان به اختلال دوقطبی کمک کرده است.
مطالعهایی در سال ۲۰۰۷ در مجله روانپزشکی آمریکا نشان داده است، مردانی که قبل از سن بیست سالگی از خواهران و برادران خود جدا شدهاند، بیشتر دچار افسردگی میشوند. همچنین مشاجرات زیاد نیز با ریسک بالای افسردگی قبل از سن ۵۰ سالگی در ارتباط است.
زنان دارای سابقه ابتلا به افسردگی ممکن است در هنگام استفاده از داروهای ضد بارداری، متوجه افزایش علائم افسردگی شوند و بهتر است از راههای دیگر جلوگیری از بارداری که بدون مصرف هورمون است، استفاده شود.
یکی از عوارض جانبی داروها، افسردگی میباشد. به عنوان مثال آکوتان که برای درمان جوشهای پوستی شدید تجویز میگردد، ممکن است باعث افسردگی و افکار خودکشی در بعضی افراد شود.
همچنین افسردگی میتواند یکی از عوارض جانبی داروهایی مثل زاناکس (آلپرازولام) و والیوم (دیازپام) که برای بیخوابی و اضطراب تجویز میشوند، لاپرسور (متورال) که برای درمان فشار خون بالا تجویز میشود و لیپیتور (آترواستاتین) که کاهش دهنده کلسترول خون است و پرمارین (استروژن کونژوگه) که برای کاهش دادن علائم یائسگی تجویز میشود باشد.
بهتر است قبل از مصرف داروی جدید، عوارض جانبی آن را مطالعه کنید و با پزشک خود در اینباره مشورت کنید.